Sabtu, 7 Ogos 2010

Kondom Wanita.



Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia kepada semua.Ini pasal cerita kondon wanita pulak ni.Kita asyik tengok kondom lelaki jek kan?Kali ini kita lihat pula kondom yang dicipta khas untuk kaum hawa.Iyela ini baru adil,takkan lelaki jek yang nak pakai safety bila melakukan hubungan seks,wanita pun kena ada safety gak.Kalau tak buat naye jek kat diorang.Kat sini aku akan cerita sedikit tentang info kondom ni dan korang boleh tengok video live cara-cara pemakaian kondom ni.Kondom wanita ini terbahagi kepada 2 jenis.


 

Kondom jenis pertama ini adalah jenis kondom biasa,dimana ia digunakan untuk mengawal penyakit seperti HIV/Aids serta penyakit-penyakit kelamin yang lain.


Video diatas adalah cara pemakaian kondom wanita dengan betul.




Jenis kondom yang kedua ni pula dipanggil dengan nama Rape Axe Condom.Kondom ini telah dicipta khas bagi melindungi wanita daripada dirogol.Kondom ini dicipta dengan mempunyai gigi-gigi tajam didalamnya.

                                    

Sekiranya siperogol memasukkan 'anunya' kedalam kemaluan wanita tersebut.gigi-gigi didalam kondom itu akan mencengkam 'anu' perogol tersebut.Sekiranya siperogol menarik keluar 'anunya' gigi yang berada didalam kondom tersebut akan mencengkam lebih kuat dan ini akan menambahkan kesakitan kepada perogol tersebut.Apa yang aku tahu,sekiranya terjadi keadaan sedemikian perogol tersebut hanya boleh melepaskan kondom tersebut dengan berjumpa dengan doktor sahaja ini menyenangkan pihak berkuasa menangkap perogol tersebut.

                                         

Dr.Sonnet Ehles adalah pencetus idea kepada penciptaan Rape Axe Condom.Beliau mendapat ilham mencipta kondom tersebut ketika terjumpa seorang mangsa rogol yang berkata "Kalaulah saya mempunya gigi dibawah ini...."Setahu aku kondom ini belum berada dipasaran kerana masih dalam kajian tentang keberkesanan dan keselamatan si pemakai.Okeylah ini jek yang aku tahu tentang kondom wanita ni.Ini adalah untuk pengtahuan kita bersama.Sesiapa yang mempunyai cerita untuk dikongsi bersama tidak kira kisah hitam masa lalu,diri dalam dilema atau masalah kehidupan,bolehlah emailkan kepada ragam1malaysia@gmail.com.

0 ulasan: